Over

De afgelopen vijftien jaar maakte ik zo’n honderd tv-reportages. Ik sprak met hippies in de Amerikaanse woestijn, bezocht Papoea’s in de rimboe, speelde een aangelijnd hondje bij een SM-koppel en probeerde mijn zenuwen te bedwingen bij bendeleden in El Salvador. ‘Jij verbaast je vast nergens meer over’, zeggen mensen vaak tegen me. Niks is minder waar. Ik verbaas me over van alles.

Maar waarom dat nou zo is, en waarom je dingen afvragen nooit gaat vervelen, dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Nooit goed over nagedacht, paradoxaal genoeg. Ik rol doorgaans op gevoel, ik wandel waar mijn hart gaat.

Maar nu, zo zittend achter mijn bureau, de herfstregen klettert ondertussen tegen het raam, krijg ik een idee. Door me in iets te verwonderen, en dus zonder vooropgezette mening ergens helemaal in te duiken, iemand open tegemoet te treden, en iets écht durven te beleven, ervaar ik denk ik mezelf. In die verwondering, in dat avontuur, leer ik mezelf kennen, door mijn ontmoeting met die nieuwe werkelijkheid. Snap je het nog?

Gelukkig kan ik nog even doorleren, en jullie hopelijk ook, want er is nog zoveel moois te vertellen, er liggen nog zoveel verhalen op straat, grote en kleine avonturen die nog beleefd en bekeken moeten worden, dat ik maar gewoon begonnen ben. Hier op Wonderhood. Samen met Tara (links) die me inspireert, uitdaagt, voedt en corrigeert, en met Eline (midden) die Tara en mij dan weer organisatie en kader geeft, en ons oplossingen aandraagt die we zelf nooit hadden kunnen bedenken. We werken er alledrie hard aan, en hebben nog geen idee waar het ons heenleidt. We zullen zien.

Ik wens jullie in ieder geval veel kijk, luister en leesplezier,

Liefs

Lauren Verster

Ook part of the team

Yshara Abdoel Gafoer

Wonderhood Creative

Egotribe

Wonderhood Development

De Audio

Wonderhood Sounddesign

Havas Media

Wonderhood Socials

Met dank aan

Bram van Spengen, Rogier van Kralingen, Wouter te Winkel, Elnaz Bahrami, Sarah Hagens, Sara ten Have en Babette Aalberts. Zonder jullie hadden we het nooit kunnen maken.